500 g vepřové kotlety bez kosti
500 g brambor
100 g hladké mouky
sůl, pepř, majoránka
1 stroužek česneku
1 vejce
zakysaná smetana
olej
500 g brambor
100 g hladké mouky
sůl, pepř, majoránka
1 stroužek česneku
1 vejce
zakysaná smetana
olej
Z masa nakrájíme 4 plátky na řízky, mírně naklepeme, na několika místech nařízneme okraje, osolíme, opepříme a rozehřátém oleji opečeme doměkka.
Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramboráky. K bramborám přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Vymícháme a usmažíme 8 menších placek.
Do zakysané smetany zamícháme prolisovaný česnek a podle potřeby osolíme a opepříme.
Maso podáváme mezi dvěma plackami, polité omáčkou. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.
To vypadá moc pěkně, vyzkouším. :-)
OdpovědětVymazatZkus, je to jiný než Ondráš (maso v bramboráku)
Vymazat