sobota 26. prosince 2020

Dobrého hospodáře

 

500 g vepřové kotlety bez kosti
500 g brambor
100 g hladké mouky
sůl, pepř, majoránka
1 stroužek česneku
1 vejce
zakysaná smetana
olej

Z masa nakrájíme 4 plátky na řízky, mírně naklepeme, na několika místech nařízneme okraje, osolíme, opepříme a rozehřátém oleji opečeme doměkka.

Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramboráky. K bramborám přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Vymícháme a usmažíme 8 menších placek.

Do zakysané smetany zamícháme prolisovaný česnek a podle potřeby osolíme a opepříme.

Maso podáváme mezi dvěma plackami, polité omáčkou. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

2 komentáře:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...