500 g vepřové kotlety bez kosti nebo kýty
1 cibule
150 g kořenové zeleniny
1 rajče
1 jablko
sůl, pepř
sádlo
hladká mouka
1 cibule
150 g kořenové zeleniny
1 rajče
1 jablko
sůl, pepř
sádlo
hladká mouka
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran opečeme na sádle a vyjmeme. Na sádle po mase zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel, celer a může být i kedlubna. Orestujeme a vložíme řízky. Podlijeme vývarem nebo vodou a necháme dusit. Potom přidáme na kostičky nakrájené oloupané jablko, nakrájené rajče a lžíci hladké mouky. Všechno ještě dusíme doměkka. Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme do hladka. Dáme krátce povařit, můžeme vložit na proužky nakrájenou šunku a podle potřeby dosolit.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.