pátek 29. ledna 2021

Králík po Vlámsku

 

1 králík
2 cibule
sůl, pepř
tymián
černé pivo
máslová jíška
dušená jablka

Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo, osmahneme na rozehřátém tuku. Na cibuli dáme porce králíka, okořeníme tymiánem a zalijeme černým pivem aby bylo maso skoro potopené. Pečeme asi 1,5 hodiny. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, nebo instantní jíškou. Ještě podusíme.

Podáváme s bramborem a důležitou přílohou jsou dušená jablka.

Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme. Podusíme je s trochou cukru, skořice a špetkou soli.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...