pátek 29. ledna 2021

Králík po Vlámsku

 

1 králík
2 cibule
sůl, pepř
tymián
černé pivo
máslová jíška
dušená jablka

Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo, osmahneme na rozehřátém tuku. Na cibuli dáme porce králíka, okořeníme tymiánem a zalijeme černým pivem aby bylo maso skoro potopené. Pečeme asi 1,5 hodiny. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, nebo instantní jíškou. Ještě podusíme.

Podáváme s bramborem a důležitou přílohou jsou dušená jablka.

Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme. Podusíme je s trochou cukru, skořice a špetkou soli.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...