sobota 3. dubna 2021

Hrášek s kuřecím masem

 
500 g hrášek (čerstvý, mražený nebo sterilovaný)
250 g kuřecího masa na kostičky
1ks cibule
1ks mrkev (nakrájená na kolečka)
1ks brambora (nakrájená na kostičky)

3 pol. lžíce oleje
2 pol. lžíce rajského protlaku
paprika mletá
sůl, pepř
3 snítky čerstvého kopru (pokrájíme na drobno)

Na oleji osmahneme lehce cibuli, nakrájenou na kostičky, přidáme protlak, chvíli mícháme a poté přidáme maso, pokrájené na kostky. Orestujeme a když maso ztratí červenou barvu, přidáme hrášky, bramboru a mrkev, koření a sůl, lehce podlijeme a přiklopené dusíme do změknutí masa.
Před dokončením přidáme kopr a necháme odstát, aby se chutě prostoupily.
Podáváme nejčastěji s rýží. Kopr je zde téměř nezbytný, zvýrazní chuť celého jídla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...