neděle 4. dubna 2021

Velikoční nádivka - hlavička

 

8 rohlíků
400 g uzeného masa 
100 ml vývaru z uzeného masa
1 cibule
3 polévkové lžíce másla
3 stroužky česneku
150 g kopřiv nebo špenátu
250 ml mléka
4 vejce
hrst majoránky
sůl, pepř
muškátový oříšek

Uzené maso uvaříme s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a kořenovou zeleninou.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Kopřivy důkladně opereme, otrháme listy a nakrájíme. Do mísy přidáme nakrájené kopřivy, prolisovaný česnek a opatrně promícháme. Na 2 lžících másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a i s tukem přidáme do mísy. Mléko osolíme a ohřejeme se zbylým máslem. Uzené maso nakrájíme na kostičky  a dáme do mísy. Nalijeme vývar. Vejce rozšleháme a zašleháme teplé mléko, pozor nesmí být horké. Potom nalijeme do mísy . Opatrně promícháme a dáme do pekáče. Pečeme do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...