úterý 20. dubna 2021

Křehký řízek

 

2 pláty vepřové krkovice prorostlé
1 vejce
1 lžíce solamylu
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce grilovacího koření
1 malá lžička gyros
5 stroužků drceného česneku
pepř, sůl,
olej

Plátky z krkovičky nařízneme na pár místech, aby se nekroutily, pak je naklepeme a necháme být. V nějaké misce smícháme a rozšleháme vejce, solamyl, hořčici, česnek, grilovací koření, gyros, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím oleje. Krkovičku v této směsi namočíme z obou stran, vložíme do misky, přikryjeme a dáme do lednice (nejméně přes noc, ale i déle až 3 dny). Řízek při vyjímání obalíme ve směsi, aby byla z obou stran, opatrně obalíme ve strouhance a hned dáme smažit do horkého oleje. Smažíme do zlatova.

Podáváme s vařeným bramborem

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...