4 vepřové kotlety
1 cibule
vývar
sůl, pepř
olej
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce dijonské hořčice
150 ml smetany
tymián čerstvý nebo sušený
pažitka
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm, poměrně zprudka tak 2 minuty z každé strany opečeme. Kotlety vytáhneme z pánve, přiklopíme talířem a necháme na teple. Přidáme do pánve máslo, cibuli nakrájenou nadrobno a opečeme ji do sklovata. Přidáme hladkou mouku, tím nám vznikne jíška, do které nalijeme chladný vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Vrátíme do pánve kotletky, přidáme svazek tymiánu, pokud nemáme použijeme sušený a dusíme 30 minut. Potom nalijeme smetanu, dáme dijonskou hořčici, podle potřeby dosolíme, krátce povaříme. po vypnutí vložíme jemně nakrájenou pažitku a promícháme.
Podáváme s noky, rýží, vařeným bramborem nebo bagetkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.