pátek 23. dubna 2021

Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou

 

4 vepřové kotlety
1 cibule
vývar
sůl, pepř
olej
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce dijonské hořčice
150 ml smetany
tymián čerstvý nebo sušený
pažitka

Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm, poměrně zprudka tak 2 minuty z každé strany opečeme. Kotlety vytáhneme z pánve, přiklopíme talířem a necháme na teple. Přidáme do pánve máslo, cibuli nakrájenou nadrobno a opečeme ji do sklovata. Přidáme hladkou mouku, tím nám vznikne jíška, do které nalijeme chladný vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Vrátíme do pánve kotletky, přidáme svazek tymiánu, pokud nemáme použijeme sušený a dusíme 30 minut. Potom nalijeme smetanu, dáme dijonskou hořčici, podle potřeby dosolíme, krátce povaříme. po vypnutí vložíme jemně nakrájenou pažitku a promícháme.
Podáváme s noky, rýží, vařeným bramborem nebo bagetkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...