pondělí 3. května 2021

Hovězí po cikánsku

 4 plátky hovězího masa - zadní nebo roštěnec
 sůl 
pepř mletý 
sádlo 
2 cibule 
1 lžička mleté papriky
rajčatový protlak 
4 brambory 
hladká mouka
slanina
nakládané okurky

Plátky masa mírně naklepeme paličkou, okrajovou blánu nařízneme, maso osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na sádle. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme do růžova na tuku po mase, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme trochou teplé vody. Do základu přidáme maso a dusíme (pečeme) je pod poklicí. K poloměkkému masu přidáme oloupané, na úhledné díly nakrájené brambory a po krátkém povaření za hustíme pokrm zásmažkou připravenou ze sádla a hladké mouky. Za častého míchání dusíme do měkka a podle potřeby dosolíme. Slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme a osmažíme na ní do růžova druhou cibuli nakrájenou na plátky. Z okurky upravíme ostrým nožem vějířky. 
Při podávání klademe do středu talíře porci dušených brambor, přes ně položíme roštěnku, přelijeme ji omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a ozdobíme okurkou.
K tomu podáváme chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...