pondělí 3. května 2021

Vepřový řízek po chatařsku

4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety
150 g vepřového sádla
worcester
1 cibule
citronová šťáva
4 vejce uvařená natvrdo
250 g kečupu
sůl, pepř
sterilovaný hrášek
petrželová nať nebo cibulová

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a worcestrem. Necháme chvíli odležet. Opečeme 3 minuty na jedné straně, otočíme, přidáme nakrájenou cibuli, plátky opečeme 3 minuty.  Maso vyjmeme, cibuli ještě trošku osmažíme a potom  přidáme kečup, restujeme a trošku podlijeme vodou. Vložíme maso, sterilovaný hrášek a prohřejeme. 

Řízky položíme na uvařené brambory, polejeme kečupem a posypeme uvařeným, nadrobno nasekaným vejcem a natí.

1 komentář:

  1. Děkuji moc za tento velice zajímavý a dobrý návod, zkoušeli jsme a naprostá bomba! Co se nám ale docela dost nelíbilo to, jak to maso bylo strukturované, ale to je asi naše chyba... Zkuste třeba tento návod, podle kterého jsme si zkoušeli dělat uzené maso :) Mějte se krásně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...