4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety
150 g vepřového sádla
150 g vepřového sádla
worcester
1 cibule
citronová šťáva
4 vejce uvařená natvrdo
250 g kečupu
sůl, pepř
4 vejce uvařená natvrdo
250 g kečupu
sůl, pepř
sterilovaný hrášek
petrželová nať nebo cibulová
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a worcestrem. Necháme chvíli odležet. Opečeme 3 minuty na jedné straně, otočíme, přidáme nakrájenou cibuli, plátky opečeme 3 minuty. Maso vyjmeme, cibuli ještě trošku osmažíme a potom přidáme kečup, restujeme a trošku podlijeme vodou. Vložíme maso, sterilovaný hrášek a prohřejeme.
Řízky položíme na uvařené brambory, polejeme kečupem a posypeme uvařeným, nadrobno nasekaným vejcem a natí.
Děkuji moc za tento velice zajímavý a dobrý návod, zkoušeli jsme a naprostá bomba! Co se nám ale docela dost nelíbilo to, jak to maso bylo strukturované, ale to je asi naše chyba... Zkuste třeba tento návod, podle kterého jsme si zkoušeli dělat uzené maso :) Mějte se krásně.
OdpovědětVymazat