500 g vepřového masa (plec, libový bůček, ořez)
2 cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř
kmín
cuketa
2-3 snítky libečku
Maso nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, dáme prolisovaný česnek, kmín a promícháme. Odložíme stranou a nakrájíme si cibuli na kostičky. Trochu nakrájené cibule dáme stranou. Do remosky vložíme cibuli a na to maso. Pokud máme plec, tak dáme trochu sádla, jinak tuk nedáme a nepodléváme. Dáme péct.
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a kmín, promícháme. Po půl hodině přidáme k masu cuketu a snítky libečku. Nepodléváme, cuketa pustí dostatek vody. Není potřeba zahušťovat. Pečeme až do změknutí masa.
Po vypnutí vyjmeme libeček.
Podáváme s vařeným bramborem.
Děkuji za tip na vareni i návod. Vypadá to skvěle.
OdpovědětVymazat