pondělí 30. května 2022

Vepřové pečené v marinádě

 

Vepřový bůček nebo žebra
sůl, pepř
sójová omáčka
2 lžičky medu

Marináda

1 cibule 
3 rajčata 
1 paprika 
3 stroužky česneku 
sůl

Zeleninu očistíme, rajčata oloupeme, vše pokrájíme a semeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme. Přidáme trochu soli, ne moc budeme solit maso a necháme chvilku odstát. 
Vepřový bůček nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme přes noc v chladu uležet. 
Maso vyjmeme z marinády a vložíme do pekáče. Do marinády vmícháme med a sójovou omáčku, potom dáme na maso. Trochu podlijeme vodou a přikryté pečeme asi 45 minut. Potom odkryjeme, maso otočíme a pečeme do měkka. Výborné je pečené v remosce.
Podáváme s vařenými brambory, gnocchi nebo rýží.


1 komentář:

  1. Mňam.... to vypadá dobře a všechno . Přeji krásné dny ve zdraví a děkuji moc za komentář na mém blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...