Vepřový bůček nebo žebra
sůl, pepř
sójová omáčka
2 lžičky medu
Marináda
1 cibule
3 rajčata
1 paprika
3 stroužky česneku
sůl
Zeleninu očistíme, rajčata oloupeme, vše pokrájíme a semeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme. Přidáme trochu soli, ne moc budeme solit maso a necháme chvilku odstát.
Vepřový bůček nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme přes noc v chladu uležet.
Maso vyjmeme z marinády a vložíme do pekáče. Do marinády vmícháme med a sójovou omáčku, potom dáme na maso. Trochu podlijeme vodou a přikryté pečeme asi 45 minut. Potom odkryjeme, maso otočíme a pečeme do měkka. Výborné je pečené v remosce.
Podáváme s vařenými brambory, gnocchi nebo rýží.
Mňam.... to vypadá dobře a všechno . Přeji krásné dny ve zdraví a děkuji moc za komentář na mém blogu.
OdpovědětVymazat