úterý 29. srpna 2023

Vepřové se zeleninou pečené v remosce

70 dkg vepřového masa - plec, vykostěné maso z kolene
kousek slaniny nebo anglické slaniny
2 stroužky česneku
2 velké cibule
sůl, pepř, drcený kmín
mletá paprika
sádlo
1 mrkev
kousek cukety
brambory

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do remosky, rozetřeme ji po dnu. 1 cibuli oloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme do remosky. 
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Rozprostřeme na cibuli. Nahoru můžeme dát snítky saturejky.
1 cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova, stáhneme s plotýnky a vmícháme 1/2 lžičky sladké papriky. Cibuli vyjmeme z tuku a dáme na maso. Tuk si necháme stranou.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy a osolíme, opepříme. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme do mísy na brambory. Kousek cukety nastrouháme nahrubo k bramborám, osolíme, opepříme, pokmínujeme a vše promícháme. Potom rozprostřeme do remosky na maso. Polijeme tukem z cibulky a nakonec nalijeme 1/2 dl vody.
V remosce pečeme asi 1 hodinu.

2 komentáře:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...