neděle 20. srpna 2023

Bramborové placičky se směsí

500 g vařených brambor
200 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
Směs:
1 cibule
250 g anglické slaniny
2 papriky
4 stroužky česneku

Brambory nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte s moukou, vejcem a solí. Dáme tolik mouky aby vzniklo těsto, které se téměř dá válečkem rozválet. Čím víc mouky použijete, tím budou placky tužší. Ze vzniklého těsta bez prodlení připravte placky tak, že ho na vále podsypaném moukou vyválejte, a pak vykrajujte kolečka. Připravené placky opékejte z obou stran na pánvi s rozpáleným sádlem nebo olejem. Poté je nechte okapat na papírových utěrkách.

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky, papriku očistěte a také nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte prolisujte. Na pánvi rozehřejte trochu sádla vložte cibuli a osmažte až je sklovitá přidejte papriku, orestujte a potom vložíme anglickou slaninu společně orestujeme, před koncem restování přidáme česnek a ještě chvilinku za občasného promíchání necháme opéct, dochutíme solí a pepřem.

Na každou teplou bramborovou placku dejte lžící česnekovou směs a můžete podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...