neděle 6. srpna 2023

Šoulet


150 g krup
100 g celého neloupaného hrachu
1 velké cibule
3 stroužků česneku 
sůl, pepř
1/2 lžičky mletého zázvoru
½ lžičky celého kmínu
1 vrchovatá lžička sušené majoránky
pečené kachní nebo husí maso s výpekem

Hrách a kroupy každé zvlášť den předem propláchněte a namočte do studené vody.
Druhý den je sceďte, zalijte novou vodou, aby přesahovala zhruba o 1 až 2 centimetry a uvařte (každé zvlášť), v nové vodě doměkka. 
Mezitím očistěte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm pomalu smažte až začne zlátnout přidejte prolisovaný česnek a krátce orestujte aby se rozvoněl.
Uvařený hrách a kroupy sceďte a smíchejte. Osolte, opepřete, přidejte kmín, ochuťte zázvorem a v dlaních promnutou majoránku. Vmíchejte osmaženou cibuli, nakrájené pečené maso, šťávu vypečenou z kačeny. 
Pekáček nebo remosku vymažte sádlem, rozetřete do něj směs Na povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct asi na 15-20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...