neděle 24. září 2023

Vepřové závitky se zelím

600 g vepřové krkovice nebo kotlety bez kosti
sůl, pepř
uzená klobása
sádlo
2 cibule
mletá sladká paprika
50 g rajčatové ho protlaku
500 g kysaného zelí
1 lžíce hladké mouky
smetana ke šlehání 

Z masa nakrájíme 4 jednotlivé řízky, lehce je naklepeme a osolíme. Na jednotlivé plátky dáme kysané zelí a kolečka klobásy. Plátek smotáme do závitku, který zajistíme jehlou nebo ovážeme nití. Závitky opečeme ze všech stran na rozehřátém sádle, potom je vyjmeme. Na sádle potom zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme lžičku mleté papriky, protlak, zaprášíme lžící mouky, podlijeme trochou vody a provaříme. Závitky  vložíme do omáčky, přikryjeme a pomalu dusíme. Později přidáme nakrájené zelí a společně dodusíme doměkka. Nakonec omáčku zalijeme smetanou a krátce provaříme. 
Podáváme s knedlíkem.

2 komentáře:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...