2 kg rajčat
1 lžíce soli
Umyjte 2 kg rajčat, odstraňte stopky a vykrájejte tvrdé části okolo stopky a všechny poškozené části a nakrájejte. Nakrájená rajčata dejte do pekáče. Přidejte 1 lžíci soli a promíchejte. Plech dejte do trouby a pečte na 220 °C dolní i horní ohřev po dobu asi 90 minut. Pokud máte hodně vodnatý základ, můžete péctt i 2 hodiny. 
  Upečená rajčata rozmixujte a potom propasírujte přes jemný cedník. Naplňte do malých sterilovaných skleniček, zavíčkujte a zavařte 85°C 20 minut.
úterý 16. září 2025
Rajčatový protlak - pečený
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Uzené maso v alobalu
plátky uzeného masa, nejlépe krkovice cibule sůl Uzené maso nakrájíme na plátky, cibuli na plátky. Na alobal dáme cibuli a trochu os...
 
- 
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
- 
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
- 
4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety 150 g vepřového sádla worcester 1 cibule citronová šťáva 4 vejce uvařená natvrdo 250 g kečupu sůl, pepř ...
 



 
 
 
 
 
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.