4 porce kuřecích prsou
2 cibule
1 střední pór
olivový olej
máslo
vývar
žampiony
drcený kmín
1 lžíce hladké mouky
zakysaná smetana
sůl, pepř
kari koření
Kuřecí prsa trochu naklepeme, osolíme, opepříme. Jednu cibuli a pórek nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo s olivovým olejem. Na rozehřátý tuk dáme restovat prsa z obou stran. Prsa vyndáme a na tuk dáme nejdřív cibuli a až je sklovitá, přidáme pórek, restujeme, přidáme maso, podlijeme vývarem a dusíme. Když je maso měkké, odstavíme, maso vyndáme. To, co zůstalo v hrnci rozmixujeme, zalijeme vodou nebo mlékem ve kterém jsme rozmíchali mouku a provaříme. Zatím si nakrájíme najemno druhou cibuli a žampiony nakrájíme na plátky. Na rozehřátý olivový olej dáme restovat cibuli, až začne zlátnout, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme mletým nebo drceným kmínem a dusíme. Až se žampiony vydusí, přidáme kousek másla a ještě dusíme. Do omáčky dáme zakysanou smetanu, podušené houby, trošku kari koření a chvilku vaříme. Podle potřeby dosolíme.
Podáváme s rýží, nebo pečenýma bramborami nebo špecle.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Už se mi sbíhají sliny. Díky za recept.
OdpovědětVymazat