čtvrtek 13. června 2013

Hovězí polévka - vývar z předpečeného masa

hovězí žebra
mrkev
petržel
celer
cibule
česnek
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
olej

Do pekáče kápneme trošku oleje, vložíme hovězí žebra. Žebry  rozprostřeme olej po pekáči, přidáme
mrkev, petržel, celer, rozkrojenou neoloupanou cibuli (horní špinavé slupky odděláme), 3 stroužky česneku, koření, nesolíme a dáme do trouby na 40 minut péct. Potom se slije vypečený tuk. Maso a zeleninu přendáme do hrnce, do pekáče nalijeme vodu a uvolníme všechen výpek a nalijeme do hrnce k masu. Do hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme a dáme vařit. Vaříme pomalým varem aspoň 3 - 4 hodiny. Scedíme a můžeme nakrájet zeleninu a vrátit do vývaru.
Vývar má silnou chuť a krásnou zlatou barvu.
Uvaříme nudle a dáme do misky. Každý si dá nudle do vývaru sám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...