úterý 18. června 2013

Med z květu černého bezu

40 květů černého bezu
3 citrony
1 litr vody
1 kg krystalového cukru

Květy sbíráme někde dál od silnice, vybereme broučky, odstříháme velké stonky a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, citronovou šťávu a mírně vaříme 10 minut.
Druhý den květy hodně vymačkáme, nejlépe rukou, přecedíme, přidáme cukr a mírně vaříme. Vařím to
alespoň hodinku a jestli ho chcete mít ještě víc tužší, musíte ho vařit déle, ale pozor ať vám nevznikne
karamel.

3 komentáře:

  1. Alenko ještě nám pořád kvete jdu na med ....med já mám ráda jakýkoliv ,,,, a ještě jsem se dostalapřes tebe nastránky,,Jedlíkvo vaření ,, tam je skvělá marmeláda tak tu zkusím taky ,,,,,

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě musí krásně vonět, kdybych měla možnost hned bych uvařila...:))

    OdpovědětVymazat
  3. Alenka, med vyzerá veľmi dobre. Ja som zatiaľ robievala, ešte deď boli deti malé, len med z púpavy. Budúci rok vyskúšam aj z bazy.
    Ďakujem za návštevu na mojom blogu. Ja som sa odhodlávala na pedig asi dva roky. Dovtedy som plietla z papiera. Ale pedig sa mi viac pozdáva, len nemám veľmi na pletenie čas. No musím si ho nájsť, je to pekná záľuba.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Pečené kuřecí na hruškách

4 kuřecí stehna 2 -3 hrušky 1 cibule sůl, pepř 1/2 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky kari máslo marináda: 1 lžíce jablečného octa ...