čtvrtek 6. října 2016

Divoká kachna na divoko

1 divoká kachna
2 krůtí křídla
slanina
sůl
10 jalovcových kuliček
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
snítka tymiánu
3 bobkové listy
1 velká mrkev
1 petržel
kus celeru
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
Pokud chceme oběd pro 4 lidi, pečeme 2 divoké kačeny a pokud máme jenom jednu, tak přidáme krůtí křídla.
Kuličky koření roztlučeme v hmoždíři, pokud ho nemáme dáme je do sáčku a roztlučeme paličkou na maso.
Kačenu i krůtí křídla prošpikujeme klínky slaniny. Kačenu osolíme a posypeme kořením i vevnitř. Krůtí křídla osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme kořením. Necháme aspoň hodinu odležet.
Do pekáče nebo remosky dáme na kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nastrouhanou zeleninu, na ni položíme maso na které dáme plátky slaniny. Přidáme bobkové listy a tymián. Trošku podlijeme vodou a přikryté pečeme aspoň 2 hodiny. Během pečení podle potřeby podlijeme a maso otočíme. Potom vlijeme mouku rozmíchanou ve vodě a pečeme ještě půl hodiny.
Podáváme s bramborovými placičkami s houbami.

1 komentář:

  1. Vypadá to moc lákavě. Ještě, že je ráno, jinak by se mi sbíhaly sliny. Ale k snídani kachnu ne :-) Přeji hezké dny. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...