čtvrtek 6. října 2016

Divoká kachna na divoko

1 divoká kachna
2 krůtí křídla
slanina
sůl
10 jalovcových kuliček
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
snítka tymiánu
3 bobkové listy
1 velká mrkev
1 petržel
kus celeru
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
Pokud chceme oběd pro 4 lidi, pečeme 2 divoké kačeny a pokud máme jenom jednu, tak přidáme krůtí křídla.
Kuličky koření roztlučeme v hmoždíři, pokud ho nemáme dáme je do sáčku a roztlučeme paličkou na maso.
Kačenu i krůtí křídla prošpikujeme klínky slaniny. Kačenu osolíme a posypeme kořením i vevnitř. Krůtí křídla osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme kořením. Necháme aspoň hodinu odležet.
Do pekáče nebo remosky dáme na kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nastrouhanou zeleninu, na ni položíme maso na které dáme plátky slaniny. Přidáme bobkové listy a tymián. Trošku podlijeme vodou a přikryté pečeme aspoň 2 hodiny. Během pečení podle potřeby podlijeme a maso otočíme. Potom vlijeme mouku rozmíchanou ve vodě a pečeme ještě půl hodiny.
Podáváme s bramborovými placičkami s houbami.

1 komentář:

  1. Vypadá to moc lákavě. Ještě, že je ráno, jinak by se mi sbíhaly sliny. Ale k snídani kachnu ne :-) Přeji hezké dny. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...