úterý 15. listopadu 2016

Vepřové v celerové omáčce

2 porce
2 plátky vepřové plece
sůl, pepř
plnotučná hořčice
1 stroužek česneku
hladká mouka
1 menší cibule
120 g celeru
1 lžíce hladké mouky
1/2 kávové lžičky cukru
1 lžička plnotučné hořčice
vývar
2 lžíce zakysané smetany

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, jednu stranu potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Plátky masa obalíme v hladké mouce.
Na sádle osmažíme maso z obou stran, první stranu s hořčicí. Maso vyjmeme, do výpeku dáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, osmahneme, osolíme,  zasypeme moukou, promícháme a potom zalijeme vývarem, přidáme lžičku plnotučné hořčice, trošku cukru. Promícháme a vložíme zpět maso. Dusíme aspoň 20 minut, potom přidáme zakysanou smetanu a krátce provaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a cukrem.
Kdo má rád hladké omáčky, vyjme maso a omáčku rozmixuje.
Příloha: špecle, rýže, noky

1 komentář:

  1. Ali, ty ses mi někde ztratila,moc mě to mrzelo,ale teď už Tě mám!Jsem moc ráda,jelikož budu opět mít super recepty!!!Tak krásný advent a těším se na příště!!!Dája

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Pečené kuřecí na hruškách

4 kuřecí stehna 2 -3 hrušky 1 cibule sůl, pepř 1/2 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky kari máslo marináda: 1 lžíce jablečného octa ...