úterý 15. listopadu 2016

Vepřové v celerové omáčce

2 porce
2 plátky vepřové plece
sůl, pepř
plnotučná hořčice
1 stroužek česneku
hladká mouka
1 menší cibule
120 g celeru
1 lžíce hladké mouky
1/2 kávové lžičky cukru
1 lžička plnotučné hořčice
vývar
2 lžíce zakysané smetany

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, jednu stranu potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Plátky masa obalíme v hladké mouce.
Na sádle osmažíme maso z obou stran, první stranu s hořčicí. Maso vyjmeme, do výpeku dáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, osmahneme, osolíme,  zasypeme moukou, promícháme a potom zalijeme vývarem, přidáme lžičku plnotučné hořčice, trošku cukru. Promícháme a vložíme zpět maso. Dusíme aspoň 20 minut, potom přidáme zakysanou smetanu a krátce provaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a cukrem.
Kdo má rád hladké omáčky, vyjme maso a omáčku rozmixuje.
Příloha: špecle, rýže, noky

1 komentář:

  1. Ali, ty ses mi někde ztratila,moc mě to mrzelo,ale teď už Tě mám!Jsem moc ráda,jelikož budu opět mít super recepty!!!Tak krásný advent a těším se na příště!!!Dája

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...