2 porce
2 plátky vepřové plece
sůl, pepř
plnotučná hořčice
1 stroužek česneku
hladká mouka
1 menší cibule
120 g celeru
1 lžíce hladké mouky
1/2 kávové lžičky cukru
1 lžička plnotučné hořčice
vývar
2 lžíce zakysané smetany
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, jednu stranu potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Plátky masa obalíme v hladké mouce.
Na sádle osmažíme maso z obou stran, první stranu s hořčicí. Maso vyjmeme, do výpeku dáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, osmahneme, osolíme, zasypeme moukou, promícháme a potom zalijeme vývarem, přidáme lžičku plnotučné hořčice, trošku cukru. Promícháme a vložíme zpět maso. Dusíme aspoň 20 minut, potom přidáme zakysanou smetanu a krátce provaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a cukrem.
Kdo má rád hladké omáčky, vyjme maso a omáčku rozmixuje.
Příloha: špecle, rýže, noky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Ali, ty ses mi někde ztratila,moc mě to mrzelo,ale teď už Tě mám!Jsem moc ráda,jelikož budu opět mít super recepty!!!Tak krásný advent a těším se na příště!!!Dája
OdpovědětVymazat