4 kuřecí porce (stehna, křídla)
4 mrkve
1 citrón
1 cibule
2 stroužky česneku
tymián
sůl, pepř
máslo
olej
brambory
Porce kuřete osolíme opepříme. Mrkev nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na jemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na
čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo s troškou oleje a na něm opečeme porce kuřete. Porce přendáme do pekáče, posypeme tymiánem a přidáme kousek citronové kůry. Na pánev dáme cibuli a orestujeme do sklovata, potom přidáme mrkev s nakrájeným česnekem, trošku osolíme a opečeme. Mrkev z pánve přendáme do pekáče i s tukem. Na část pekáče dáme osolené brambory. Trošku podlijeme, dáme kousek másla a dáme péct. Až je maso měkké, nalijeme na kuře šťávu z jednoho citrónu, podle potřeby můžeme trošku podlít vodou a dáme ještě na 10 péct.
recept mám ze stránek Míši.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Vypadá to skvěle! Obdobný recept jsem taky nedávno dělala. Přidala jsem ještě sedmikrásky a popenec a říkám tomu jarní kuřátko.
OdpovědětVymazatNEPLECHA NA PLECHU