středa 31. května 2017

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna
sůl, pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka

1 střední cibule
2 stroužky česneku
400 g žampiónů
olej a kousek másla
sůl
citronová šťáva
1 dl bílého vína
2 dl smetany ke šlehání
Vykostěte si kuřecí stehýnka, osolte, opepřete, obalte v trojobalu (hladká mouka, potom namočíme v rozšlehaných osolených vejcích a potom ve strouhance) a usmažte dozlatova.
Na pánev si kápněte zhruba lžíci oleje a přidejte kousek másla: to je kombinace, která zajistí, aby se máslo nepřipalovalo. Osmahněte nakrájenou cibulku, pak přidejte trochu nasekaného česneku a žampiony pokrájené na středně velké kousky nebo plátky. Houby zakápněte čerstvou citronovou šťávou, aby neztrácely barvu a osolte. Přidejte trošku bílého vína a nechte ho vyvařit.
Pak přidejte trošku smetany, ochutnejte a případně dochuťte třeba trochou nasekané petrželky.

4 komentáře:

  1. Alenko, to vypadá skvěle. Budu muset vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Alenko, děláš mi chuťě a to je skoro půl jedenácté večer. Určitě vyzkouším.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se nám tento recept libí!! Tak moc že ho prostě musíme sdílet i na našich stránkách na Facebooku! :)

    Leons.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...