středa 31. května 2017

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna
sůl, pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka

1 střední cibule
2 stroužky česneku
400 g žampiónů
olej a kousek másla
sůl
citronová šťáva
1 dl bílého vína
2 dl smetany ke šlehání
Vykostěte si kuřecí stehýnka, osolte, opepřete, obalte v trojobalu (hladká mouka, potom namočíme v rozšlehaných osolených vejcích a potom ve strouhance) a usmažte dozlatova.
Na pánev si kápněte zhruba lžíci oleje a přidejte kousek másla: to je kombinace, která zajistí, aby se máslo nepřipalovalo. Osmahněte nakrájenou cibulku, pak přidejte trochu nasekaného česneku a žampiony pokrájené na středně velké kousky nebo plátky. Houby zakápněte čerstvou citronovou šťávou, aby neztrácely barvu a osolte. Přidejte trošku bílého vína a nechte ho vyvařit.
Pak přidejte trošku smetany, ochutnejte a případně dochuťte třeba trochou nasekané petrželky.

4 komentáře:

  1. Alenko, to vypadá skvěle. Budu muset vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Alenko, děláš mi chuťě a to je skoro půl jedenácté večer. Určitě vyzkouším.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se nám tento recept libí!! Tak moc že ho prostě musíme sdílet i na našich stránkách na Facebooku! :)

    Leons.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...