středa 27. června 2018

Bramboračka jemná

50 dkg brambor
25 dkg mrkve
1 velká cibule
1 lžíce másla
1 litr zeleninového vývaru
sůl, pepř
4 lžíce zakysané smetany
150 g mraženého hrášku nebo malou konzervu sterilovaného 

  Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory a cibuli na kostičky. Vše orestujeme na másle, zalijeme vývarem, přidáme mražený hrášek a přivedeme k varu. Po 15 minutách malou část zeleniny vyjmeme. Polévku vaříme ještě 10 minut a potom ji rozmixujeme. Vrátíme zeleninu a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.
Na talíři ozdobíme každou porci 1 lžící zakysané smetany a petrželkou.
Sterilovaný hrášek rozdělíme na 2 dávky. První dáme do polévky před mixováním a druhou dáme s ostatní zeleninou.  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...