středa 27. června 2018

Bramboračka krémová s hříbky

500 g brambor
1 smetana ke šlehání
1/2 l kuřecího vývaru
80 g másla
1 střední cibuli, najemno nakrájenou
1 mrkev najemno nakrájenou
10 g čerstvých hříbků, na plátky nakrájené
sůl, pepř

Cibuli, mrkev brambory a žampióny (hříbky) oloupeme nakrájíme. Houby orestujeme do zlatova na malé pánvi  a dáme stranou. V hrnci necháme zpěnit máslo a na něm orestujeme cibuli a brambory s mrkví. Vše zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném plameni doměkka.
Potom odstavíme z plotýnky, rozmixujeme , vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Nyní zvolna přilijeme smetanu. 

Před podáváním ozdobíme talíře houbami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...