sobota 27. října 2018

Hovězí cibulový guláš

500 g hovězí kližky
olej
pepř
4 velké cibule
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička kari
1 stroužek česneku
150 ml červeného vína
vývar
1 lžíce hladké mouky
2.5 lžičky mleté sladké papriky
špetka pálivé papriky
sůl


Maso pokrájíme na nudličky, zakápneme olejem a smícháme s čerstvě mletým pepřem. Pokud můžeme necháme maso do druhého dne marinovat. Stačí i hodina, marinování masu prospěje – krásně pak zkřehne.
Kastrol dobře rozehřejeme nalijeme trochu oleje a osmažíme 1 cibuli nakrájíme na proužky, až začne být zlatá vyndáme z tuku.
Na tuk po cibuli vložíme maso a co nejvíce zprudka ze všech stran orestujeme, aby se zatáhlo.
Osolíme, přidáme 3 na proužky pokrájené cibule, drcený kmín, kari koření a nasekaný nebo prolisovaný česnek a chvilku na co nejprudším ohni opékáme. Potom zasypeme moukou, promícháme a zalijeme skleničkou vína a vývarem (pokud nemáme vývar použijeme vodu). Dusíme aspoň hodinu a půl pod pokličkou. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Když je maso měkké, zasypejte sladkou a pálivou paprikou, zamícháme, přidáme osmaženou cibuli. Podle potřeby zředíme trochou vody a ještě aspoň 20 minut dusíme.

Podáváme s knedlíkem, noky nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (25) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (4) Králík ...