sobota 27. října 2018

Hovězí cibulový guláš

500 g hovězí kližky
olej
pepř
4 velké cibule
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička kari
1 stroužek česneku
150 ml červeného vína
vývar
1 lžíce hladké mouky
2.5 lžičky mleté sladké papriky
špetka pálivé papriky
sůl


Maso pokrájíme na nudličky, zakápneme olejem a smícháme s čerstvě mletým pepřem. Pokud můžeme necháme maso do druhého dne marinovat. Stačí i hodina, marinování masu prospěje – krásně pak zkřehne.
Kastrol dobře rozehřejeme nalijeme trochu oleje a osmažíme 1 cibuli nakrájíme na proužky, až začne být zlatá vyndáme z tuku.
Na tuk po cibuli vložíme maso a co nejvíce zprudka ze všech stran orestujeme, aby se zatáhlo.
Osolíme, přidáme 3 na proužky pokrájené cibule, drcený kmín, kari koření a nasekaný nebo prolisovaný česnek a chvilku na co nejprudším ohni opékáme. Potom zasypeme moukou, promícháme a zalijeme skleničkou vína a vývarem (pokud nemáme vývar použijeme vodu). Dusíme aspoň hodinu a půl pod pokličkou. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Když je maso měkké, zasypejte sladkou a pálivou paprikou, zamícháme, přidáme osmaženou cibuli. Podle potřeby zředíme trochou vody a ještě aspoň 20 minut dusíme.

Podáváme s knedlíkem, noky nebo chlebem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...