středa 10. února 2021

Hovězí na worcesteru

 

500 g hovězího masa (kližka, přední, zadní)
2 cibule
worcesterová omáčka
drcený kmín, sušený česnek
2 lžíce oleje
sůl, pepř
kečup
mletá paprika

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Kostky masa dáme do mísy, zalijeme worcesterem, posypeme drceným kmínem, sušeným česnekem, přidáme 2 lžíce oleje, promícháme a necháme aspoň 1 hodinu odležet.

Oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky dáme na rozehřátý tuk osmažit. Až začne cibule zlátnout vložíme maso a opečeme z obou stran. Potom maso osolíme a opepříme, zakápneme kečupem, promícháme a krátce dusíme a potom podlijeme. Dusíme zvolna aspoň 2 hodiny. Pokud vaříme v tlakovém hrnci, tak stačí 50 minut. Přidáme jíšku a papriku (může být i pálivá) a ještě povaříme. 

Podáváme s knedlíkem nebo rýží, noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...