středa 10. února 2021

Hovězí na worcesteru

 

500 g hovězího masa (kližka, přední, zadní)
2 cibule
worcesterová omáčka
drcený kmín, sušený česnek
2 lžíce oleje
sůl, pepř
kečup
mletá paprika

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Kostky masa dáme do mísy, zalijeme worcesterem, posypeme drceným kmínem, sušeným česnekem, přidáme 2 lžíce oleje, promícháme a necháme aspoň 1 hodinu odležet.

Oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky dáme na rozehřátý tuk osmažit. Až začne cibule zlátnout vložíme maso a opečeme z obou stran. Potom maso osolíme a opepříme, zakápneme kečupem, promícháme a krátce dusíme a potom podlijeme. Dusíme zvolna aspoň 2 hodiny. Pokud vaříme v tlakovém hrnci, tak stačí 50 minut. Přidáme jíšku a papriku (může být i pálivá) a ještě povaříme. 

Podáváme s knedlíkem nebo rýží, noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...