sobota 13. února 2021

Opékaný kapr

 

4 porce kapra
sůl, mletý pepř  
koření kari 
citrónová štáva 
hladká mouka 
1 velké vejce
tuk na smažení

Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. 

Pak je osušíme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci. Vložíme do rozehřátého tuku a opečeme zvolna po obou stranách. 

Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...