2 polévkové lžíce cukru
nejlépe přírodní hnědý
1 čajová lžička skořice
1 polévková lžíce pistácií či ořechů
(nakrájené, na zdobení)
šlehačka nebo zmrzlina na ozdobení
Hrušky omyjeme, rozpůlíme na polovinu a nepatrně seřízneme na druhé straně, aby se polovina hrušky mohla pevně usadit do pečící nádoby. Opatrně odstraníme jádřinec, čímž vznikne důlek, který naplníme cukrem, shora posypeme skořicí a podlijeme 3-4 lžícemi vody. Plech nebo zapékací mísu s hruškami vložíme do trouby, rozehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 40 minut. Upečené hrušky opatrně přemístíme na servírovací talíře, tak, aby nevytekla šťáva z důlků, posypeme oříšky a ozdobíme šlehačkou nebo zmrzlinou. Podáváme vychlazené.
Hrušky použijeme co největší, cukru můžeme použít více - kolik se vejde do vyhloubeného místa po jádřinci.
Pokud nemáte rádi skořici, nemusíte ji použít i bez ní je to výborné.
Turecká kuchyně
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.