středa 3. března 2021

Hruškový dezert

1 velká hruška 
2 polévkové lžíce cukru
   nejlépe přírodní hnědý 
1 čajová lžička skořice 
1 polévková lžíce pistácií či ořechů
   (nakrájené, na zdobení)
šlehačka nebo zmrzlina na ozdobení

Hrušky omyjeme, rozpůlíme na polovinu a nepatrně seřízneme na druhé straně, aby se polovina hrušky mohla pevně usadit do pečící nádoby. Opatrně odstraníme jádřinec, čímž vznikne důlek, který naplníme cukrem, shora posypeme skořicí a podlijeme 3-4 lžícemi vody. Plech nebo zapékací mísu s hruškami vložíme do trouby, rozehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 40 minut. Upečené hrušky opatrně přemístíme na servírovací talíře, tak, aby nevytekla šťáva z důlků, posypeme oříšky a ozdobíme šlehačkou nebo zmrzlinou. Podáváme vychlazené.

Hrušky použijeme co největší, cukru můžeme použít více - kolik se vejde do vyhloubeného místa po jádřinci.
Pokud nemáte rádi skořici, nemusíte ji použít i bez ní je to výborné.

Turecká kuchyně

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...