4 plátky hovězí plece
5 dkg slaniny
sůl, pepř
hladká mouka
sádlo
máslo
1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
3 zrna nového koření a jalovce
2 bobkové listy
tymián
lžička kaparů
1 dl červeného vína
1 lžíce cukru
Z hovězí plece nakrájíme řízky, osolíme, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na sádle. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce vyškvařit a přidáme sádlo. Do hrnce přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a smažíme, potom přidáme nové koření, jalovec, tymián (můžeme v hmoždíři podrtit) a bobkové listy. K zelenině přidáme osmahnuté plátky masa, podlijeme vývarem nebo vodou a červeným vínem. Zvolna dusíme. Můžeme připravovat v tlakovém hrnci. Když je maso měkké, vyndáme ho. Šťávu zahustíme jíškou a povaříme. Před podáváním přidáme do omáčky sekané kapary, podle chuti červeného vína, upražený cukr a citronovou šťávu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.