středa 10. března 2021

Haše z hovězího masa

 

0,5 kg vařeného hovězího masa 
250 ml masového vývaru
1 tvrdý rohlík nebo strouhanka
1 cibule
sádlo
majoránka
česnek
sůl, pepř

Vařené hovězí maso pomeleme na masovém strojku a potom pomeleme 1-2 rohlíky. Tím ve strojku nezůstane žádné maso. 
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na  sádle. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, tak aby to nebylo moc řídké. Povaříme a potom dochutíme česnekem a majoránkou. Krátce ještě povaříme.

Podáváme s vařeným bramborem a dušeným kyselím zelím nebo jen okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí s hořčicí

  (2 porce) 1 kuřecí prso 2 stroužky česneku sůl čerstvě mletý pepř 1 velké cibule 3 lžíce kremžské hořčice 1 lžíce plnotučné hoř...