čtvrtek 11. března 2021

Španělský ptáček

 

4 hovězí plátky z kýty nebo roštěnce
30 g slaniny
100 g kabanosu nebo 1 buřt
1 vejce uvařené natvrdo
sůl, pepř
plnotučná hořčice
1 cibule
1 naložená okurka
sádlo
hladká mouka

Hovězí plátky naklepeme, osolíme z obou stran, opepříme, potřeme hořčicí a na to položíme proužek slaniny, uzeniny, tak 3 obloučky cibule, čtvrtku vejce a okurky - nakrájené po délce. Opatrně stočíme do závitku a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití. Závitky obalíme v hladké mouce. Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli a můžeme přidat kousek špeku nakrájeného na malé kostičky. Když začne cibule zlátnout vložíme závitky a ze všech stran je opečeme, potom podlijeme vodou nebo vývarem - ptáčky nesmí být potopený, tak do poloviny ptáčků a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou nebo rozmíchanou moukou ve vodě a podusíme. 

Dobré je vařit v tlakovém hrnci.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...