Hovězí plátky naklepeme, osolíme z obou stran, opepříme, potřeme hořčicí a na to položíme proužek slaniny, uzeniny, tak 3 obloučky cibule, čtvrtku vejce a okurky - nakrájené po délce. Opatrně stočíme do závitku a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití. Závitky obalíme v hladké mouce. Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli a můžeme přidat kousek špeku nakrájeného na malé kostičky. Když začne cibule zlátnout vložíme závitky a ze všech stran je opečeme, potom podlijeme vodou nebo vývarem - ptáčky nesmí být potopený, tak do poloviny ptáčků a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou nebo rozmíchanou moukou ve vodě a podusíme.
Dobré je vařit v tlakovém hrnci.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.