4 plátky skopové kýty
sůl, pepř
4 kuličky nového koření, 4 jalovce
2 bobkové listy
1 cibuli
1 mrkev
sůl, pepř
4 kuličky nového koření, 4 jalovce
2 bobkové listy
1 cibuli
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
20 g slaniny
6 lžic másla
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
20 g slaniny
6 lžic másla
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky citronové šťávy
1/2 lžičky cukru
3 lžíce rybízového džemu
3 lžíce rybízového džemu
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme ji do kastrolu a vyškvaříme, přidáme kousek másla a nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, pak k ní přidáme maso. Maso opečeme z obou stran a přidáme koření, podlijeme vodou a maso dusíme. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a dodusíme ji. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozmixujeme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso vložíme do omáčky a v omáčce prohřejeme , rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.