sobota 20. listopadu 2021

Pikantní skopová kýta

4 plátky skopové kýty
sůl, pepř
4 kuličky nového koření, 4 jalovce
2 bobkové listy
1 cibuli
1 mrkev 
1 petržel 
kousek celeru
20 g slaniny
6 lžic másla
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky citronové šťávy
1/2 lžičky cukru
3 lžíce rybízového džemu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme ji do kastrolu a vyškvaříme, přidáme kousek másla a nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, pak k ní přidáme maso. Maso opečeme z obou stran a přidáme koření, podlijeme vodou a maso dusíme. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a dodusíme ji. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozmixujeme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso vložíme do omáčky a v omáčce prohřejeme , rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...