úterý 25. ledna 2022

Kari řízek

 

Vepřová kotleta nebo krkovice
sůl, pepř
kari koření
1-2 stroužky česneku
hladká mouka 
2 vejce
strouhanka
olej
máslo

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme česnekem - ne moc, z obou stran posypeme kari kořením. Potřeme olejem a necháme aspoň 1 hodinu odležet, můžeme i den předem. 

Obalíme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a nakonec strouhance. Smažíme z obou stran do zlatova. Po vyjmutí z pánve dáme na řízek plátek másla.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...