1 květák
1 malá cibule
50 g másla
50 g hladké mouky
150 ml smetany na šlehání
1 vejce
strouhanka podle potřeby
1 lžíce hrubé mouky
petrželka
muškátový květ
sůl, pepř
Očištěný květák rozdělíme na růžice a uvaříme v osolené vodě s 1 malou cibulí. Jednu třetinu květáku vyjmeme. Z hladké mouky a másla uděláme světlou jíšku. Květák ve vývaru rozmixujeme a zahustíme zlatovou jíškou. Pomalu vaříme.
Knedlíčky: květák pomačkáme šťuchadlem na brambory, smícháme s vejcem, moukou a strouhankou podle potřeby. Osolíme, opepříme, dobře propracujeme a děláme malé knedlíčky, které povaříme v polévce asi 15 minut. Před koncem varu zjemníme smetanou, krátce povaříme a podle potřeby dosolíme. Hotovou polévku okořeníme muškátovým květem a petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.