středa 26. října 2022

Kuřecí řízky s cibulí

2 kuřecí prsa 
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce majonézy
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl, mletý černý pepř 
Rostlinný olej na smažení
Můžeme přidat čerstvé koření:
kopr nebo tymián, nebo saturejku

Maso nakrájíme nadrobno a dáme ho do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme ji do mísy s kuřecím masem, přidáme prolisovaný stroužek česneku, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme. Můžete přidat čerstvé koření podle vaši chuti, třeba kopr nebo tymián, saturejku. Necháme aspoň 3 hodiny odležet, nebo připravíme den předem. K masu přidáme 1 vejce, 2 lžíce majonézy a 2 lžíce hladké mouky. 
Rozehřejeme na pánvi dostatečné množství oleje. Lžicí nabíráme vždy trochu směsi a vložíme do oleje. Smažíme z každé strany cca 3 až 4 minuty. Hotové řízečky můžete ihned podávat.
Příloha: vařené brambory, bramborovou kaši.

3 komentáře:

  1. Alenko, tak to vypadá, že až nebudu vědět, co uvařit, zaběhnu k tobě na blog a ukážu manželovi, ať si tady čte a kouká na fotky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. Myslíš, že by se u mě manželovi líbilo?

      Vymazat
    2. Álo, to je chlap, který má životní heslo ,,nejlepší jídlo je řízek mezi dvěma řízky,, - tak se nediv, že u tebe by strávil, slintajíc, hodně času na blogu.
      Jiřina z N.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...