sobota 5. listopadu 2022

Pečený vepřový řízek


2 plátky vepřové kotlety
sůl, pepř
tymián nebo saturejka, rozmarýn, dobromysl
dijonská hořčice
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
slanina
1 cibule

Kotlety po okrajích nařízneme, rukou naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou nebo kořením podle vlastní chuti, na jedné straně potřeme hořčicí a necháme odležet (nedáváme do ledničky) než připravíme další suroviny. Kousek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme do remosky, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. 
Maso obalíme jako řízek - hladká mouka, rozšlehané vejce s trochou vody a solí, strouhanka. Obalené řízky ještě jednou namočíme ve vejci a  dáme do remosky na cibuli. Na maso dáme trochu cibule, plátek slaniny a kousek másla. Pečeme asi 1 hodinu až je povrch zlatý.
Podáváme s vařeným bramborem





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...