sobota 5. listopadu 2022

Pečený vepřový řízek


2 plátky vepřové kotlety
sůl, pepř
tymián nebo saturejka, rozmarýn, dobromysl
dijonská hořčice
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
slanina
1 cibule

Kotlety po okrajích nařízneme, rukou naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou nebo kořením podle vlastní chuti, na jedné straně potřeme hořčicí a necháme odležet (nedáváme do ledničky) než připravíme další suroviny. Kousek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme do remosky, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. 
Maso obalíme jako řízek - hladká mouka, rozšlehané vejce s trochou vody a solí, strouhanka. Obalené řízky ještě jednou namočíme ve vejci a  dáme do remosky na cibuli. Na maso dáme trochu cibule, plátek slaniny a kousek másla. Pečeme asi 1 hodinu až je povrch zlatý.
Podáváme s vařeným bramborem





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...