2 plátky vepřové kotlety
sůl, pepř
tymián nebo saturejka, rozmarýn, dobromysl
dijonská hořčice
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
slanina
1 cibule
Kotlety po okrajích nařízneme, rukou naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou nebo kořením podle vlastní chuti, na jedné straně potřeme hořčicí a necháme odležet (nedáváme do ledničky) než připravíme další suroviny. Kousek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme do remosky, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky.
Maso obalíme jako řízek - hladká mouka, rozšlehané vejce s trochou vody a solí, strouhanka. Obalené řízky ještě jednou namočíme ve vejci a dáme do remosky na cibuli. Na maso dáme trochu cibule, plátek slaniny a kousek másla. Pečeme asi 1 hodinu až je povrch zlatý.
Podáváme s vařeným bramborem
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.