středa 21. prosince 2022

Kuřecí řízek gurmán

4 kuřecí prsní řízky
sůl. pepř
100 g uzeného sýra
2 vejce
trocha mléka
hladká mouka
strouhanka

Z nastrouhaného uzeného sýra, vejce a trochy mléka uděláme těstíčko, nesmí být moc řídké. Maso  naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. 
Maso dáme do těstíčka, otočíme ho v něm, aby se navlhčil, necháme ho ležet v těstíčku a lžičkou dáme trochu těstíčka nahoru a rozetřeme, potřenou stranou přendáme do strouhanky a těstíčko rozetřeme na druhou stranu masa, potom plátek otočíme aby se obalil ve strouhance. Obalený řízek hned přeneseme do rozehřátého tuku a pomalu smažíme. Mělo by být větším množství tuku.
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo brněnským salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...