pátek 10. února 2023

Kunštátské vepřové kotlety

4 vepřové kotlety
olej
2 - 3 jablka
1 dl bílého vína
20 g másla
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

Kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, dáme na rozpálený olej a pečeme prudce do zlatova.
Pak je vyjmeme a zaprášíme moukou.
Maso znovu dáme na olej a opečeme.
Podlijeme trochou studeného vývaru nebo vodou a podusíme.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tlustší kolečka a opečeme na másle.
Potom zalijeme vínem a podusíme. 
Šťávu z masa smícháme se šťávou z jablek.
Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.  Na každou kotletu dáme kolečka jablek a polijeme šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...