30 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
200 g žampionů
125 ml bílého vína- suché
150 ml smetany
150 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
Na středním plameni na pánvi rozpustíme30 g másla. Vsypeme 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Smažíme do změknutí, až začne zlátnout. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a 200 g žampionů , nakrájených na tenké plátky. Chvilku restujeme.
Vmícháme 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přivedeme k varu. Necháme zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolíme, opepříme.
Zítra u nás bude k obědu něco podobného. Žampionový perkelt, pravděpodobně s těstovinami. Zdravím 😊
OdpovědětVymazat