středa 22. února 2023

Kuře Stroganoff

8 kuřecích řízků
260 g žampionů nakrájených na plátky
2 cibule nakrájené na plátky
2 stroužky česneku prolisované
200 g zakysané smetany Yoplait Chef de Créme
40 g rajčatového protlaku
2 lžičky sladké papriky
30 g másla
2 lžíce oleje
sůl, pepř
petrželka

Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Přidáme cibuli, necháme zesklovatět a poté přidáme česnek. Řízky naklepeme, osolíme, nakrájíme na nudličky, vložíme na pánev a opečeme ze všech stran. Vmícháme houby a papriku. Dusíme doměkka. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu s protlakem a opepříme. Před podáváním posypeme petrželkou.

TIP: Zakysanou smetanu mějte pokojové teploty, po přidání do pokrmu se nesrazí. 




1 komentář:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Rajčatový protlak - pečený

2 kg rajčat 1 lžíce soli Umyjte 2 kg rajčat, odstraňte stopky a vykrájejte tvrdé části okolo stopky a všechny poškozené části a nakrájej...