sobota 11. února 2023

Žampionová omáčka


30 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
200 g žampionů
125 ml bílého vína- suché
150 ml smetany
150 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř

Na středním plameni  na pánvi rozpustíme30 g másla. Vsypeme 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Smažíme do změknutí, až začne zlátnout. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a 200 g  žampionů , nakrájených na tenké plátky. Chvilku restujeme.

Podlijeme vínem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a necháme 2-3 minuty probublávat.

Vmícháme 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přivedeme k varu. Necháme zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolíme, opepříme.

1 komentář:

  1. Zítra u nás bude k obědu něco podobného. Žampionový perkelt, pravděpodobně s těstovinami. Zdravím 😊

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Pečené vepřové maso se zelím v remosce

  700 g vepřové plece sůl Marináda 1/4 lžičky mletého pepře 1/2 lžičky mletého tymiánu 1/4 lžičky mletého bobkového listu špetka mlet...