úterý 1. srpna 2023

Litoměřický řízek s jablky

 

4 vepřové řízky
sůl, pepř
1 vejce
strouhanka
olej
3 jablka
30 g másla
1/2 citrónu
2 dl bílého vína
cukr
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okraje. Namočíme do rozšlehaného osoleného vejce a obalíme v prosáté strouhance. Smažíme je na oleji do červena. Oloupaná a na plátky nakrájená jablka dusíme na másle, zakapeme citrónem a podlijeme vínem. Podle chuti je můžeme přisladit. Jablka narovnáme na řízky a podáváme s brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Rajčatový protlak - pečený

2 kg rajčat 1 lžíce soli Umyjte 2 kg rajčat, odstraňte stopky a vykrájejte tvrdé části okolo stopky a všechny poškozené části a nakrájej...