čtvrtek 25. ledna 2024

Venkovské kuře

 

1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna
2 cibule nakrájené na půlměsíčky
2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky
2 stroužky česneku
sůl, pepř mletý
1 lžička kmínu – drceného
1 lžička majoránky
máslo nebo sádlo
1 šálek vývaru nebo vody

Smíchejte kmín, majoránku, sůl a pepř.
Kuře nebo stehna důkladně očistěte a z obou stran ho potřete připravenou směsí, ta mu následně dodá tu pravou chuť.
Do pekáčku vložte trochu sádla nebo másla, přidejte na kousky nakrájenou cibuli, mrkev a česnek. Na tuto vrstvu položte okořeněné kuře.
Přilijte trochu kuřecího vývaru nebo vody.
Pekáček následně zakryjte a vložte do předehřáté trouby.
Pečte přibližně 1,5 až 2 hodiny. Ke konci pečte odkryté.
Během pečení kuřátko pravidelně polévejte vývarem nebo vodou a občas promíchejte pečící se zeleninu.
Nezapomeňte kuře během pečení občas otočit a zkontrolovat, zda je dostatečně šťavnaté. Kuře je hotové, když se maso snadno odděluje od kosti.

Podáváme s bramborem, rýží nebo těstovinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...