středa 2. dubna 2025

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

 


1 kg bůček bez kosti, bez kůže
175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka
125 ml balzamikový ocet + k podávání
2 stroužky česneku drcený
sůl mořská
pepř čerstvě mletý
4 ks jablko na plátky či měsíčky

Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, osolte a opepřete, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby. 

Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, špetku soli. Nalijte na maso a překryjte alobalem. Pečte v troubě 30 minut. Sejměte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.

Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.

2 komentáře:

  1. nedbám, dala by som si :) vyzerá to moc dobre, mňamky, Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to. Pokud máš ráda maso a ovoce, tak ti to bude chutnat.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...