1 kg zelených rajčat
1 kg hlávkového zelí
2 velké cibule
2 červené papriky
1 lžíce soli
1/3 l octa
1/2 šálku cukru
špetka saturejky nebo tymiánu
4 bobkové listy
5 zrnek pepře
5 kuliček nového koření
1/2 lžičky hořčičného semene
Zelená, ale dorostlá rajčata nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme jádřince, vypláchneme a nakrájíme na nudličky. Zelí a cibuli nakrouháme, pokud nemáme struhadlo jemně nakrájíme. Přidáme lžíci soli, promícháme a necháme do druhého dne uležet. Druhý den slijeme ze směsi vodu. Do vody přidáme cukr, ocet a koření, 10 minut vaříme. Zeleninovou směs naplníme do sklenic a zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 15-20 minut při 90 až 100°C.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Pečené vepřové maso se zelím v remosce
700 g vepřové plece sůl Marináda 1/4 lžičky mletého pepře 1/2 lžičky mletého tymiánu 1/4 lžičky mletého bobkového listu špetka mlet...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety 150 g vepřového sádla worcester 1 cibule citronová šťáva 4 vejce uvařená natvrdo 250 g kečupu sůl, pepř ...


Čalamáda vypadá báječně. Určitě to bude mňamka. Anny
OdpovědětVymazatJe opravdu dobrá, povedla se.
VymazatNa kolik je toto množství sklenic? Děkuji
VymazatČalamádu si pamatuju, děkávala ji maminka. Příští rok zkusím. letos jsem vařila kečup a uvažovala jsem, že sklidím zelená rajčata na čalamádu, ale zatím stačila chytnout plíseň a dost jich je součástí kompostu. :D
OdpovědětVymazatProsím kolik té vody na nálev ?
OdpovědětVymazatJe to jen voda kterou pustí zelenina.
Vymazat