středa 24. srpna 2016

Guláš z uzeného masa s fazolkami

Uzené maso – ocásek, krkovice nebo koleno
čerstvé fazolky
cibule
paprika mletá
sůl, pepř
česnek
hladká mouka na jíšku

Uvaříme uzené maso. Cibuli nakrájíme najemno a dáme orestovat na rozehřátý tuk. Přidáme papriku, osmahneme. Vložíme očištěné pokrájené fazolky, opepříme, zalijeme vývarem z uzeného masa. Přivedeme k varu, přidáme jíšku a podle potřeby doředíme vývarem. Vaříme až fazolky změknou, potom přidáme pokrájené uzené maso. Krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme utřený česnek a podle potřeby dosolíme.
Podáváme s chlebem (pečivem) nebo s bramboráčky

4 komentáře:

  1. Mňam .... gulášek, to můžu ..... Alenko, s chutí bych si trošku dala, ale vypadá tak lákavě, že mám obavy že nic nezbylo, viď ????? Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Guláš už jsem dělala ledajaký, ale z uzeného masa nikdy. Musím zkusit. Vypadá lákavě. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...