Guláš z uzeného masa s fazolkami

Uzené maso – ocásek, krkovice nebo koleno
čerstvé fazolky
cibule
paprika mletá
sůl, pepř
kostka masoxu
česnek
hladká mouka na jíšku

Uvaříme uzené maso. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme orestovat na rozehřátý tuk. Přidáme papriku, osmahneme. Vložíme očištěné pokrájené fazolky, trochu osolíme a opepříme, zalijeme vývarem z uzeného masa nebo vodou s masoxem. Přivedeme k varu, přidáme jíšku a podle potřeby doředíme vodou. Vaříme až fazolky změknou, potom přidáme pokrájené uzené maso. Krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme utřený česnek a podle potřeby dosolíme.

Komentáře

  1. Mňam .... gulášek, to můžu ..... Alenko, s chutí bych si trošku dala, ale vypadá tak lákavě, že mám obavy že nic nezbylo, viď ????? Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki máš pravdu, nezbylo. Zmizel rychle.

      Vymazat
  2. Guláš už jsem dělala ledajaký, ale z uzeného masa nikdy. Musím zkusit. Vypadá lákavě. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ho, nám chutná. Je trošku jiný.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šunko-sýrové tousty

Sterilované cuketové zelí