čerstvé fazolky
cibule
paprika mletá
sůl, pepř
česnek
hladká mouka na jíšku
Uvaříme uzené maso. Cibuli nakrájíme najemno a dáme orestovat na rozehřátý tuk. Přidáme papriku, osmahneme. Vložíme očištěné pokrájené fazolky, opepříme, zalijeme vývarem z uzeného masa. Přivedeme k varu, přidáme jíšku a podle potřeby doředíme vývarem. Vaříme až fazolky změknou, potom přidáme pokrájené uzené maso. Krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme utřený česnek a podle potřeby dosolíme.
Podáváme s chlebem (pečivem) nebo s bramboráčky
Mňam .... gulášek, to můžu ..... Alenko, s chutí bych si trošku dala, ale vypadá tak lákavě, že mám obavy že nic nezbylo, viď ????? Marki
OdpovědětVymazatMarki máš pravdu, nezbylo. Zmizel rychle.
VymazatGuláš už jsem dělala ledajaký, ale z uzeného masa nikdy. Musím zkusit. Vypadá lákavě. M.
OdpovědětVymazatZkus ho, nám chutná. Je trošku jiný.
Vymazat