středa 24. srpna 2016

Guláš z uzeného masa s fazolkami

Uzené maso – ocásek, krkovice nebo koleno
čerstvé fazolky
cibule
paprika mletá
sůl, pepř
česnek
hladká mouka na jíšku

Uvaříme uzené maso. Cibuli nakrájíme najemno a dáme orestovat na rozehřátý tuk. Přidáme papriku, osmahneme. Vložíme očištěné pokrájené fazolky, opepříme, zalijeme vývarem z uzeného masa. Přivedeme k varu, přidáme jíšku a podle potřeby doředíme vývarem. Vaříme až fazolky změknou, potom přidáme pokrájené uzené maso. Krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme utřený česnek a podle potřeby dosolíme.
Podáváme s chlebem (pečivem) nebo s bramboráčky

4 komentáře:

  1. Mňam .... gulášek, to můžu ..... Alenko, s chutí bych si trošku dala, ale vypadá tak lákavě, že mám obavy že nic nezbylo, viď ????? Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Guláš už jsem dělala ledajaký, ale z uzeného masa nikdy. Musím zkusit. Vypadá lákavě. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí prso zabalené ve slanině

2 Kuřecí prsa sůl (špetka, pokud máte hodně slanou slaninu) pepř mletý sušený česnek sladká mletá paprika anglická slanina - plát...