400 g čerstvých hub
2 cibule větší
150 g uzeného bůčku
sůl, pepř
tymián nebo koření dle chuti
smetana ke šlehání
Pekáček vytřeme máslem, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku a houby, opatrně osolíme (bůček je slaný), opepříme a posypeme tymiánem. Nahoru na houby dáme osolené a okořeněné řízky a zalijeme smetanou. Pekáček přikryjeme buď alobalem nebo druhým pekáčkem a dáme do trouby péct. Zapékáme asi 3/4 hodiny - hlídáme. Když jsou řízky měkké, odstraníme alobal a necháme maso zrůžovět. Pokud se nám smetana vyvařila, můžeme dolívat.
To je zajímavý recept.Hned bych si dala.Možná vyzkouším.A vůbec asi budu chodit pro recepty
OdpovědětVymazatBeautiful blog
OdpovědětVymazatPlease read my post
OdpovědětVymazatÁlo, já to znám s bramborami nakrájenými na silnější plátky, dole kotlety nebo na plátky kýtu, na to pokladu silnou vrstvu brambor - a zalít smetanou a posypat solí a kmínem a upéct v troubě nebo remosce.
OdpovědětVymazatK tomu nějaký zeleninový salát podle nálady.
Máš to tady moc pěkné na blogu.
Jiřina z N.
Jiřinko, děkuji za variaci, vyzkouším.
Vymazat