čtvrtek 17. listopadu 2022

Vepřové řízky pečené s houbami a smetanou

4 plátky vepřové krkovice nebo plece 
400 g čerstvých hub
2 cibule větší
150 g uzeného bůčku
sůl, pepř
tymián nebo koření dle chuti
smetana ke šlehání

Pekáček vytřeme máslem, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku a  houby, opatrně osolíme (bůček je slaný), opepříme a posypeme tymiánem. Nahoru na houby  dáme osolené a okořeněné řízky a zalijeme smetanou. Pekáček přikryjeme buď alobalem nebo druhým pekáčkem a dáme do trouby péct. Zapékáme asi 3/4 hodiny - hlídáme. Když jsou řízky měkké, odstraníme alobal a necháme maso zrůžovět. Pokud se nám smetana vyvařila, můžeme dolívat.

5 komentářů:

  1. To je zajímavý recept.Hned bych si dala.Možná vyzkouším.A vůbec asi budu chodit pro recepty

    OdpovědětVymazat
  2. Álo, já to znám s bramborami nakrájenými na silnější plátky, dole kotlety nebo na plátky kýtu, na to pokladu silnou vrstvu brambor - a zalít smetanou a posypat solí a kmínem a upéct v troubě nebo remosce.
    K tomu nějaký zeleninový salát podle nálady.
    Máš to tady moc pěkné na blogu.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...